Mijn learning Journey periode 2
In de tweede periode neem ik je mee in mijn leerproces, week voor week. Op deze pagina vind je per week een korte samenvatting van wat ik heb geleerd en hoe ik deze periode heb ervaren. Van het opdoen van nieuwe kennis tot het uitvoeren van praktijkopdrachten en samenwerken met anderen. Deze Learning Journey geeft een eerlijk beeld van mijn ontwikkeling, uitdagingen en successen in de eerste periode.
Leerdoelen
Persoonlijk:
1: Netwerken in mijn vakgebied: Ik wil mijn netwerk uitbreiden door actief bezig te gaan met Linked-in en mijn profiel een professionele uitstraling geven. Ook wil ik mond tot mond meer vertellen over mijn vakgebied/ studie om zo mijn netwerk te vergroten.
2:Voorbereiden op de arbeidsmarkt: Ik wil mezelf optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt door een professioneel portfolio en cv op te stellen, sollicitatiegesprekken te oefenen, en inzicht te krijgen in mijn unieke vaardigheden en interesses.
Professioneel:
1: 1: Website bouwen: Ik wil mij verdiepen in het leren bouwen van een website via WordPress, zodanig dat ik aan het eind van de minor zelfstandig een professionele website kan maken.
2. Leiding geven: Tijdens het vak Event wil ik mijn vaardigheden in leidinggeven verder ontwikkelen door doelgericht en effectief een team aan te sturen.
Wekelijkse reflectie: Webisite
Week 2:
Deze week hebben we een training gehad van Jurne Sleddens (lixero), over het opstarten van een website. Deze week heb ik een start gemaakt van de gratis versie. Hier heb een goed beeld gekregen hoe ik kon starten.
Week 3:
Ik heb mijn portfolio website een vorm gegeven en ben begonnen met de opzet. I liep hier elke keer een beetje vast omdat ik met de gratis versie niet echt vooruit kwam en het niet wilde lukken.
Week 6:
Ik heb een start gemaakt voor de kennis kring website, dit was ook een gratis versie.. Na een hele hoop geprobeerd te hebben heb ik besloten om toch een betaalde versie aan te schaffen. Met de gratis versie kon ik zo weinig en kon ik niet de dingen doen die ik wilde doen. Ik ben opzoek gegaan welke hier ik het beste voor kan gebebruiken, ik kwam op Strato terecht en dan de WordPress hosting Plus. Hier moest ik nog een aantal dagen op wachten voor het domein was vrij gegeven en WordPress goed gekoppeld was.
Week 7:
Deze week ben ik echt gestart met het maken van de webiste, door de betaalde versie moest ik namelijk helemaal opnieuw beginnen.
Deze week heb ik de volgende stappen gedaan:
Het regelen van een domein en het kiezen van een domein naam.
WordPress Installeren.
Algemene Instellingen Configureren.
Over Ons, Kenniskring.
Maak Een Goede Site Titel.
Week 8:
Deze week heb ik heel hard gewerkt aan de site van kenniskring, die moest deze week af en we moesten nog veel toevoegen. Omdat dit de eerste keer is dat ik alles deed was het echt enorm puzzelen, veel opzoeken en veel opnieuw doen. Na een tijdje begon ik het onder de knie te krijgen begon ik het leuk te vinden. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat, voor de eerste keer een site maken vind ik persoonlijk dat ik het goed heb gedaan.
Deze week heb ik de volgende stappen gedaan:
Kleuren In Je Website, Kenniskring
Toevoegen van een logo, kenniskring.
Wat Zijn En Doen Thema’s, kenniskring
Maak Een Menu Met Pagina’s, kenniskring
Hoe Creëer je een functionele header, kenniskring
Optimaliseer voor alle apparaten.
Week 9:
Ik heb besloten dat ik voor mijn portfolio website ook een betaalde versie ga aanschaffen… Dit betekende wel dat ik wederom opnieuw kon starten en nog moest wachten tot deze geactiveerd kon worden. Toch aan het einde van de week heb ik kunnen starten en ben ik begonnen met de opzet van de website.
Deze week heb ik de volgende stappen gedaan:
Kleuren In Je Website, portfolio
Wat Zijn En Doen Thema’s, portfolio
Optimaliseer voor alle apparaten.
Week 10:
Deze week heb ik vooral alle documenten (praktijkopdrachten en gastcolleges) toegevoegd op de website. Verder ook bezig geweest met de extra toevoegingen op de website, zodat het er goed uitziet. Uit eindelijk ben ik zeer tevreden hoe dit tot nu toe al is gelukt. Ik ben achter af ook heel blij met de betaalde versie, nu kan ik tenminste doen wat ik wil i.p.v. dat ik steeds tegen allemaal gebreken aanloop.
Deze week heb ik de volgende stappen gedaan:
Maak Een Menu Met Pagina’s, Portfolio
Het Submenu, portfolio.
Hoe Creëer je een functionele header?:
Optimaliseer voor alle apparaten.
Week 13:
Ik heb de site geüpdatet, ik ben aan de slag gegaan met het toevoegen van gastcolleges en praktijkopdracht. Ik heb vast een heleboel kopjes aangemaakt zodat het later wat minder werk is.
Week 16:
Zoals te zien is aan de missende weken hiervoor heb ik in de tussentijd niet veel aan de website gedaan, tijd om weer aan de slag te gaan. Deze wek ben ik gestart met het verwerken van de video. Ik had een paar onderdelen uigekozen om uit te gaan testen en te gaan implementeren. Zo heb ik al veel geprobeerd zoals het programma elementor, zoals je ook kan lezen in mijn learing journey vond ik het werken hiermee niet heel fijn en heb ik het verder ook niet heel erg veel meer gebruikt. Verder heb ik kennis gemaakt met CSS, dit vind nog steeds echt een gepuzzel omdat je de codering echt precies goed moet hebben en precies goed moet invoeren omdat het anders niet werkt.
Deze week heb ik de volgende stappen gedaan:
Download Elementor:
CSS Introductie.
Maak De Hero Van Jouw Homepagina:
3 Features :
Plugins toevoegen:
Week 17:
Deze week ben ik aan de slag gegaan met het invoegen van alle documenten die ik nog miste. Ook heb ik deze week de laatste paar toevoegingen (niet standaard dingen) van de video en heb ik nog flink geëxperimenteerd. Ik ben zeer tevreden moet hoe de site er uit ziet, de animaties en extra toevoegingen maken de site een stuk mooier en professioneler, ik ben er trots op.
Deze week heb ik de volgende stappen gedaan:
Toevoegen van een logo, portfolio.
Optimaliseer voor alle apparaten.
Link Je Globale Kleur Aan Een Tekst:
Animaties.
Plugins toevoegen.
Wekelijkse reflectie: POdcast
Ik heb elke week 5 afleveringen geluisterd van de podcast, de bedoeling was van maandag tot vrijdag elke dag 1, uiteindelijk had ik dit anders gedaan. Ik heb elke keer vanaf het begin van de week de podcast aangezet als ik in de bus of trein zat. Hier kan ik dan makkelijk kort naar luisteren en een stukje over de aflevering schrijven. Ik heb bij elke aflevering een hele korte samenvatting gemaakt meestal 2/3 zinnen, de 3 meest opvallende quotes of zinnen die ik als quote vond klinken en de 2 meest opvallende voorbeelden. Hiermee heb je een kort en duidelijk overzicht wat er in de afleveringen gebeurd. Ook kan ik nu makkelijk terug kijken mocht ik ooit weer even wat tips willen hebben. Ik kan iedereen deze podcast zeker aanraden! Sowieso als je functie iets met leiding geven heeft te maken, dan kan je alle tips eens uitproberen en kijken wat voor werking dit op jou heeft. Ik heb de tip luister meer naar andere en praat minder vooral toegepast. Tijdens het vak event was ik projectleider en kon ik dit direct toepassen. Achter af gezien heb ik het gevoel dat dit zeker heeft gewerkt. Ik heb gemerkt dat ik minder snel een oordeel trok en probeerde ze dan met een luisterend oor te helpen. Na mijn mening kunnen meerdere mensen dit gebruiken. Hieronder staat per week welke afleveringen ik heb geluisterd met daarbij een manier die je kan toepassen bij leiding geven, die ik uit elke aflevering op heb gedaan.
Week 1: Balans, Veiligheid en Communicatie (Afleveringen 290–294)
Aflevering 290: Reflectie op hoe betrokkenheid bij het team een valkuil kan worden als ik mijn leiderschapsrol verlies. Ik let deze week op mijn balans tussen verbinding en afstand.
Aflevering 291: Ik sta stil bij de signalen van onveiligheid in mijn team en wil observeren of ik genoeg ruimte bied voor open gesprekken.
Aflevering 292: Ik focus op het stellen van heldere verwachtingen en probeer onduidelijkheid in communicatie te vermijden.
Aflevering 293: Hoe benut ik mijn eigen introverte eigenschappen in mijn leiderschap? Deze week zoek ik manieren om mijn sterke punten hierin verder te ontwikkelen.
Aflevering 294: Polarisatie binnen teams: ik reflecteer op situaties waar ik spanningen in het team om kon buigen naar constructieve conflicten.
Week 2: Teamgeschiedenis en Groei (Afleveringen 295–299)
Aflevering 295: Hoe kan ik de geschiedenis van mijn team inzetten om de samenwerking te versterken? Ik wil reflecteren op belangrijke momenten en hoe die ons verder hebben gebracht.
Aflevering 296: Reflectie op verwaarloosde teams. Hoe herken ik signalen en wat kan ik doen om verbinding en motivatie te herstellen?
Aflevering 297: De kracht van functioneringsgesprekken. Ik wil nadenken over hoe ik deze gesprekken productiever en reflectiever kan maken.
Aflevering 298: Nieuwsgierigheid als leiderschapskracht. Deze week wil ik meer vragen stellen en met een open blik naar mijn team kijken.
Aflevering 299: Mijn eigen groei als leider. Hoe houd ik mijn ontwikkeling in balans met mijn dagelijkse verantwoordelijkheden?
Week 3: Luisteren en Prioriteiten Stellen (Afleveringen 300–304)
Aflevering 300: Reflectie op mijn eigen leiderschapsreis. Welke inzichten heb ik tot nu toe opgedaan en hoe pas ik ze toe?
Aflevering 301: Het belang van feedback geven en ontvangen. Deze week wil ik bewuster feedbackgesprekken voeren.
Aflevering 302: Stevig blijven staan tijdens conflicten in het team. Ik reflecteer op mijn rol als stabiele factor in lastige situaties.
Aflevering 303: Het impostor-syndroom: Hoe ga ik om met twijfels over mijn eigen competenties? Deze week focus ik op zelfvertrouwen.
Aflevering 304: Verwaarloosde teams en patronen doorbreken. Wat zijn kleine stappen die ik kan nemen om positieve verandering te brengen?
Week 4: Proactief Leiderschap en Functionele Emoties (Afleveringen 305–309)
Aflevering 305: Verantwoordelijkheid nemen in plaats van een slachtofferrol aannemen. Hoe stimuleer ik een proactieve mindset in mijn team?
Aflevering 306: Effectief omgaan met polarisatie. Deze week probeer ik bruggen te slaan tussen verschillende standpunten.
Aflevering 307: Compassievol luisteren. Ik wil aandachtig luisteren zonder direct een oordeel te vellen.
Aflevering 308: Duidelijkheid in communicatie. Hoe kan ik mijn team beter op één lijn brengen door helder en concreet te zijn?
Aflevering 309: Prioriteiten stellen in een drukke omgeving. Ik reflecteer op welke taken ik kan delegeren en waar ik mijn focus leg.
Week 5: Snelle Besluitvorming en Teambuilding (Afleveringen 310–314)
Aflevering 310: Sneller besluiten nemen. Hoe kan ik beslissingen efficiënter maken zonder kwaliteit te verliezen?
Aflevering 311: Van slachtoffer naar veroorzaker. Deze week let ik erop hoe ik situaties kan beïnvloeden door zelf verantwoordelijkheid te nemen.
Aflevering 312: Diversiteit als kracht. Ik reflecteer op hoe ik verschillen in het team beter kan benutten.
Aflevering 313: Het gevoel van overweldiging. Hoe kan ik grip krijgen op mijn werk door grenzen te stellen en prioriteiten te bepalen?
Aflevering 314: Openstaan voor tegenspraak. Ik wil een cultuur creëren waarin feedback wordt aangemoedigd.
Week 6: Groei en Continuïteit (Afleveringen 315–320)
Aflevering 315: Het ongemak van aanspreken. Ik reflecteer op hoe ik lastige gesprekken effectiever kan voeren.
Aflevering 316: Het belang van een back-upplan. Hoe zorg ik voor continuïteit in het team?
Aflevering 317: Scherp blijven door teamdynamiek. Ik observeer hoe ik het team kan uitdagen om actief en scherp te blijven.
Aflevering 318: Persoonlijke groei en leiderschap. Wat zijn mijn volgende groeistappen?
Aflevering 319: Functionele emoties. Ik reflecteer op hoe ik emoties in mijn team als hulpmiddel kan inzetten.
Aflevering 320: Focus op een duidelijke communicatie.
reflectie: Persoonlijke ontwikkeling
Leerdoel 1: Netwerken in mijn vakgebied
Mijn eerste leerdoel was het uitbreiden van mijn netwerk, met een specifieke focus op LinkedIn en het delen van mijn studie- en werkervaring met mensen in mijn omgeving. Gedurende de afgelopen tien weken heb ik veel aandacht besteed aan het verbeteren van mijn LinkedIn-profiel. Ik heb mijn profiel geoptimaliseerd door een professionele profielfoto toe te voegen, mijn vaardigheden en ervaringen duidelijk te beschrijven en regelmatig inhoud te delen die relevant is voor mijn vakgebied. Dit heeft mij geholpen om connecties te leggen met professionals binnen mijn interessegebied.
Daarnaast heb ik actief gepraat met mensen in mijn omgeving, zoals buren en vrienden van mijn ouders, over mijn studie en mijn ambities. Deze gesprekken hebben niet alleen mijn netwerk vergroot, maar ook waardevolle inzichten opgeleverd. Zo kreeg ik bijvoorbeeld tips over hoe ik mijn carrièrepad kan vormgeven en welke vaardigheden belangrijk zijn in mijn vakgebied. Het directe contact heeft mij geholpen om zelfverzekerder over mijn studie en toekomstplannen te praten.
Leerdoel 2: Voorbereiden op de arbeidsmarkt
Mijn tweede leerdoel richtte zich op een optimale voorbereiding op de arbeidsmarkt. Hiervoor heb ik tijd besteed aan het opstellen van een professioneel cv. Ook heb ik veel gegoogeld om inzicht te krijgen in hoe ik sollicitatiegesprekken kan aanpakken en hoe ik mijn sterke punten tijdens zulke gesprekken kan benadrukken.
Een belangrijk moment in dit proces was een gesprek met mijn buurman in week 3. Hij is crisisadviseur, een baan die ik erg interessant vond. Hij deelde zijn ervaringen en gaf mij praktische adviezen over werken in een dynamische omgeving en het omgaan met druk. Dit heeft mijn interesse in een carrière als crisisadviseur gewekt en mij aan het denken gezet over het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.
Verder ben ik aan het overwegen om de master Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te volgen. Het onderzoek naar deze master heeft mij geholpen om beter te begrijpen hoe ik mijn loopbaan verder kan ontwikkelen. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn ambities verder te verkennen en mijn academische en professionele doelen scherper te stellen.